Szendrő szállás

A pihenésnek az aktív kikapcsolódás is része lehet.

Aktív kikapcsolódás

Az alábbi lehetőségeket kínáljuk a hozzánk látogató vendégeink. Felhívjuk szíves figyelmüket, amennyiben bármelyik szolgáltatásunkat igénybe kívánják venni, kérjük előzetesen jelezzék telefonon vagy e-mailben, a tervezés és a gördülékenyebb lebonyolítás érdekében.

Szolgáltatások ellentételezése

Szolgáltatásaink árai önköltségi árak. Az egyes szolgáltatásokról számlát biztosítunk, a fizetés feltételei egyedi megállapodás részét képezik. A szolgáltatások honlapon feltüntetett árai hozzávetőleges díjtételek, melyeket az egyedi megállapodás keretében módunkban áll változtatni. Az árak bruttó módon kerülnek feltüntetésre.

Aktív kikapcsolódás

 

Túra- és idegenvezetés

Családunk a helyi Természetjáró Szakosztály alapítója, ennek köszönhetően túra-, és idegenvezetést vállalunk Szendrőben és környékén.

A messzebbre kirándulni vágyókat akár Borsod - Abaúj - Zemplén megye különböző tájain (Cserehát, Aggteleki-karszt, Bükk, Zempléni-hegység) valamint Szlovákia területén, a Gömör-Tornai-Karszton és az Alacsony Tátrában is elkalauzoljuk. A szolgáltatás magába foglalja igény szerint az útvonaltervezést, útvonalleírás készítését, szakképzett túravezető biztosítását, a túrával kapcsolatos adminisztratív teendőket valamint a szervezési feladatokat.

A szakképzett idegenvezetők ismertetik a megtekintett útvonalon fellelhető természeti és kulturális értékeket, a kapcsolódó történelmi hátteret, a helyi érdekességeket és hagyományokat.

Túravezető napidíj: 7000 Ft /fő/nap
Idegenvezető napidíj: 9000 ft/fő/nap

Túra- és idegenvezetés

Kenuzás, kenubérlés

A Szendrőtől 6 km-re található a Rakaca-víztározó, amely esetünkben nemcsak a fürdőzésre, hanem a kenuzásra is lehetőséget biztosít a vállalkozó szellemű vendégeknek. Igény szerint a vízre szállás előtt a szükséges alapismeretek oktatását és bemutatását biztosítjuk. A kezdő kenuzókkal még közös a lapátolás. A túrakenuk és a hozzájuk tartozó felszerelések (4 db 3 személyes kenu, 18 db kenulapát, 12 db mentőmellény) gyakorlott kenuzók részére bérelhetők. Elsősorban a Rakaca-víztározón, de igény szerint a Szendrő környékén lévő természetes és mesterséges vizeken történő használatra is. A szolgáltatás igénybevételének alapfeltétele az úszástudás.

Kenu bérleti díjszabása:

Időtartam

4 órás

1 napos

Kenuk száma

összesen (ft)

egységár (ft)

összesen (ft)

egységár (ft)

1 kenu

4000

4000

6000

6000

2 kenu

7000

3500

9000

4500

3 kenu

9000

3000

12.000

4000

4 kenu

10.000

2500

14.000

3500

Kenuzás, kenubérlés

Lovaglás

Északi - Középhegység mesés Gömör-Tornai Karszt vidékén fekszik a Szendrőtől 17 km-re található Szőlősardó nevezetű település. Az egyik helyi gazda mintegy kilenc lovat és csikókat tart udvarában.

Lovaikat némi távlovas tapasztalattal és többévnyi túrázással a hátunk mögött képezik úgy, hogy vendégeiknek a legkényelmesebb, legkezelhetőbb lovat adhassák, ezzel is élvezetesebbé téve a náluk töltött időt. Nemcsak pár órás lovaglásra, hanem hosszabb lovastúrákra is van lehetőség, természetesen szakképzett lovasoktatók kíséretével.

A lovastúrák alkalmával a következő helyeket látogathatják meg a résztvevők: felújított perkupai népi lakóház együttest, Szinpetri vízimalmában a világ legnagyobb könyvét, a jósvafői tájházat, az állami Hucul ménest, a szelcepusztai Horthy-vadászkastélyt, amelynek kertjében dámszarvasok legelésznek, Szádvár romjait, a Magyar őskeresztény alapokon nyugvó tornaszentandrási ikerszentélyes templomot, a Pálos rend titokzatos Hármashegyi kolostorát és Szalonna árpádkori templomát is. Fontos megálló Aggteleki Baradla barlang, a bódvarákói Rákóczi cseppkő barlang.

Tereplovaglás: 3500 Ft/óra/fő
Egész napos lovaglás (6 óra): 12.000 Ft
Lovas oktatás: 3500 Ft/óra/fő
Lovaskocsikázás: 6000 Ft/óra

További információk: http://lovastura.atw.hu/

Lovaglás

Horgászás

A Rakacai víztározón, nemcsak a kenuzók, hanem a horgászat szerelmesei is hódolhatnak szenvedélyüknek. Horgászati lehetőség napijegy vagy éves jegy megváltásával lehetséges. A tó jellemző halai a ponty, az amúr, a süllő, a csuka, a dévérkeszeg, a karikeszeg és a domolykó.

Díjszabás:
Felnőtt napi jegy, MOHOSZ tagsággal: 2500 Ft
Gyermek napi jegy, MOHOSZ tagsággal: 1300 Ft
Felnőtt napi jegy, MOHOSZ tagság nélkül: 3300 Ft
Gyermek napi jegy, MOHOSZ tagság nélkül: 1900 Ft

Felnőtt éves jegy, MOHOSZ tagsággal: 22 000 Ft
Gyermek éves jegy, MOHOSZ tagsággal: 10 500 Ft
Felnőtt éves jegy, MOHOSZ tagság nélkül: 33 000 Ft
Gyermek éves jegy, MOHOSZ tagság nélkül: 10 800 Ft

Az árak 2011-es díjtételek.

Jegyváltási lehetőségek:
Meszes Hangulat Presszó
Karola vendégház
valamint Magánháznál Szalonna Petőfi út 104 (tó felé vezető út) szerda és péntek 10-18 között

Horgászás

Masszázs

A hosszabb rövidebb séta, kikapcsolódást követően a vendégházba hazatérő vendég nem is kívánhatna többet, mint egy kellemes masszázs, mely nemcsak a testnek, hanem a léleknek is felüdülést jelent. A masszázs napjainkra közkedvelt stressz levezető, gyógyító módszerré vált. Komoly fiziológiás és élettani hatásokat gyakorol az emberi szervezet egészére, függően a választott masszázs fajtájától.

A masszázs hatékonyan képes kezelni olyan fájdalmakkal járó betegségeket, állapotokat, melyeknél a gyógyszerek, a fájdalomcsillapítók csupán a tünetek ideiglenes megszüntetésére alkalmasak. Masszőrünk 1994-ben végzett a SZOTE Egészségügyi Főiskola Gyógytornászképző szakán. A főiskolán tanulta meg a különböző masszázstechnikákat, amelyeket immár 25 éve a gyakorlatban is alkalmaz.

Masszázs